Specialist ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialist, PA 2022

Ligt uw hart bij de zorg voor mensen met parkinson? De specialist ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialist en physician assistant spelen een belangrijke rol in het leven van mensen met parkinson.

Ligt uw hart bij de zorg voor mensen met parkinson? De specialist ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialist en physician assistant spelen een belangrijke rol in het leven van mensen met parkinson.

Inhoud

Alle aangesloten ParkinsonNetzorgverleners zijn gedreven om mensen met parkinson de best mogelijke, gespecialiseerde, zorg te bieden, ze te zien als partner en te werken binnen een netwerk en volgens de richtlijn ‘Multidisciplinaire behandeling in de ziekte van Parkinson’.


Bent u er klaar voor om die stap extra te zetten voor mensen die leven met parkinson? Dan heten we u, na het volgen van de basisscholing, graag van harte welkom als deelnemer.


De basisscholing tot ParkinsonNetzorgverlener 2022 bestaat uit de volgende verplichte onderdelen:

  • Vier online interactieve colleges
  • Één praktijkdag
  • ParkinsonNet jaarcongres


De vier interactieve online colleges zijn multidisciplinaire online bijeenkomsten, waarin u een introductie krijgt in de ziekte van Parkinson en atypische parkinsonismen. De opvolgende dagen zijn monodisciplinaire praktijkdagen en een verdere verdieping in het werken volgens de monodisciplinaire richtlijnen.


Programma 2022

Multidisciplinaire deel - verdeeld over 4 interactieve online colleges:

Vrijdag 16 september: Introductie in de parkinsonzorg

Vrijdag 23 september: Ziekte van Parkinson & atypisch parkinsonisme

Vrijdag 30 september: Psychiatrie, cognitie & psychosociaal

Vrijdag 7 oktober: Behandeling


De online colleges zijn van 11.00 - 12.30 uur met aansluitend een vragenblok van 20 minuten. Het vragenblok is niet verplicht.


Praktijkdag - monodisciplinair - 1 fysieke scholingsdag in NBC Congrescentrum Nieuwegein - 09.00 - 17.00 uur

Vrijdag 4 november 2022


ParkinsonNet congres 2023

Het ParkinsonNet congres is de laatste dag van de Basisscholing tot ParkinsonNetzorgverlener: een multidisciplinaire bijeenkomst bij uitstek. Het congres vindt plaats in het voorjaar van 2023.


Afronding

Pas na het live volgen van alle online colleges en aanwezigheid bij de praktijkdag, bent u deelnemer van ParkinsonNet en mag u zich ParkinsonNetzorgverlener noemen.


Deelnemen aan ParkinsonNet

U rondt de opleiding tot ParkinsonNetzorgverlener af en bent daarna op persoonlijke titel deelnemer van ParkinsonNet. Om kwaliteit van zorg aan mensen met parkinson blijvend te garanderen, moet u zich als aangesloten zorgverlener om het jaar herregistreren. Wat betekent dat voor u?


Verpleegkundig specialist:

  • U woont eens per twee jaar het ParkinsonNet congres bij
  • U neemt ieder jaar deel aan minimaal twee multidisciplinaire ParkinsonNet bijeenkomsten. Lukt het u niet bij alle twee de bijeenkomsten aanwezig te zijn, dan heeft u eenmaal per jaar de mogelijkheid om voor één bijeenkomst een alternatief op te voeren
  • U vult jaarlijks de ParkinsonNet kwaliteitsmonitor in
  • U houdt uw MijnParkinsonNet-profiel up-to-date door het bijhouden van alle verplichte velden, een profieltekst en uw behandellocatie(s).


Physician assistant, specialist ouderengeneeskunde:

  • U houdt uw MijnParkinsonNet-profiel up-to-date door het bijhouden van alle verplichte velden, een profieltekst en uw behandellocatie(s).

Studiebelasting

Studiemateriaal

Vier weken voor aanvang van de scholing ontvangt u digitaal alle scholingsinformatie.


Voorbereiding

Voorafgaand aan elk interactief college of praktijkdag maakt u voorbereidingsopdrachten. De voorbereidingstijd varieert van 2- 4 uur per interactief college/praktijkdag. 


Toelatingseisen

Deelnamevoorwaarden en privacyverklaring

Bent u verpleegkundige in opleiding tot specialist? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor een scholing bij ParkinsonNet.


Na afronding van de basisscholing krijgt u toegang tot Mijn ParkinsonNet en vragen wij u nogmaals akkoord te geven voor de deelnamevoorwaarden en privacyverklaring. Na akkoord bent u ParkinsonNetzorgverlener en aangesloten bij ParkinsonNet.


Locatie

NBC Congrescentrum Nieuwegein
Blokhoeve 1
3438 LC Nieuwegein
Blokhoeve 1
3438 LC Nieuwegein


Contact

Heeft u vragen over deze scholing?